Pana Cristina Iuliana- Retete

Papanasi a la TataZmeu

Avatar photo
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 4 portii
  • Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;)
  • Eu știam doar de cei fierți 😉 Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins 😉
  • Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana 😉
  • Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei 😉 Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! 😉

INGREDIENTE:

  • Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
  • Făină albă de grâu cca. 240 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă rasă de la 1 lămâie,
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru savurat:
  • Smântână grasă de văcuță/bivoliță cca. 200 ml,
  • Dulceață de vișine a la Panacris 😉 cca. 100 ml,
  • Dulceață de căpșuni a la Panacris 😉 cca. 100 ml

 

MOD DE PREPARARE:

  • Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.
  • Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.
  • Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.
  • În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.
  • Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.
  • Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.