Pana Cristina Iuliana- Retete

Paprikaș din carne de vițel cu găluște din făină

Avatar photo
Recipe by
cca. 80 minute
Prep: cca. 20 minute | Cook: cca. 60 minute | Servings: 8 porții

Încă mai este răcoare, deci mai merge să gătesc ceva mai consistent. Un fel principla sățios și savuros. Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ceafă de vițel cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Tijă de apio 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Sare de  mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Semințe chimen 1 linguriță.

Pentru găluștele din făină:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  •  Sare de mare 1 praf.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceafa se fasonează și taie cubulețe.
  • Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă.
  • După ce legumele au devent translucide se adaugă cubulețele de carne și se lasă la gătit cca. 5 minute la foc iute.
  • Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce și chimen, apoi se adaugă apă cât să acopere ( cca. 2000 ml!) și se lasă la gătit la foc lent cca. 60 de minute.
  • Între timp ne ocupăm de găluștele pentru paprikaș.
  • Se pune apă la fiert cu un praf de sare într-o oală încăpătoare, de cca, 2 l.
  • Într-un bol se amestecă  ouăle, cu sare și făina, până se obține o compoziție un pic mai groasă decât cea de clătite, cam de consistența smântânei.
  • Când apa clocotește se ia cu o lingură umezită din aluat și toarnă în apa clocotită, apoi se acoperă și se lasă la fiert cca. 10 minte, până ce se umflă și sunt fierte.
  • Găluștele se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se scot din apă și se adaugă la paprikaș, lăsându-se la gătit la foc mic încă 10 minute, cât să se îmbine gusturile.
  •  Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.