Încă mai este răcoare, deci mai merge să gătesc ceva mai consistent. Un fel principla sățios și savuros. Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Ceafă de vițel cca. 500 g,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Tijă de apio 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Morcov 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Semințe chimen 1 linguriță.
Pentru găluștele din făină:
- Ouă 2 bucăți,
- Făină albă cca. 4 linguri,
- Sare de mare 1 praf.
MOD DE PREPARARE:
- Ceafa se fasonează și taie cubulețe.
- Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă.
- După ce legumele au devent translucide se adaugă cubulețele de carne și se lasă la gătit cca. 5 minute la foc iute.
- Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce și chimen, apoi se adaugă apă cât să acopere ( cca. 2000 ml!) și se lasă la gătit la foc lent cca. 60 de minute.
- Între timp ne ocupăm de găluștele pentru paprikaș.
- Se pune apă la fiert cu un praf de sare într-o oală încăpătoare, de cca, 2 l.
- Într-un bol se amestecă ouăle, cu sare și făina, până se obține o compoziție un pic mai groasă decât cea de clătite, cam de consistența smântânei.
- Când apa clocotește se ia cu o lingură umezită din aluat și toarnă în apa clocotită, apoi se acoperă și se lasă la fiert cca. 10 minte, până ce se umflă și sunt fierte.
- Găluștele se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se scot din apă și se adaugă la paprikaș, lăsându-se la gătit la foc mic încă 10 minute, cât să se îmbine gusturile.
- Spor și poftă bună!
(Visited 8 times, 1 visits today)
Category: