• Ciupercile sunt tare apreciate în familia Zmeilor! 😉 Uneori chiar sunt învingătoare în fața preparatelor din carne! 😉
  • Ciuperci Champignon cca. 600 g,
  • Ceapă verde 2 legături,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Ardei roșu 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
  • Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.
  • Între timp se curăță, spală și feliază ciupercile Champignon.
  • Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, boia, restul de apă, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.
  • Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și legume, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.
  • Paprikas-ul se servește ca atare, acompaniat de mămăligă sau pâine.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 17 times, 1 visits today)