Pana Cristina Iuliana- Retete

Pască cu ricotta, stafide și ciocolată

  • O altă variantă de pască turnată 😉 Aromată și ciocolatoasă! 😉

INGREDIENTE:

  • Brânză ricotta (urdă) 500 g,
  • Iaurt cu mango și piersici 500 g,
  • Ouă 8 bucăți,
  • Unt 82% cca. 200 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Amidon din porumb 100 g,
  • Griș din grâu 4 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 2 plicuri,
  • Zahăr vaniat bourbon 1 plic,
  • Stafide aurii cca. 50 g,
  • Stafide brune cca. 50 g,
  • Portocală, limette și lămâie confiate cca. 50 g,
  • Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul se topește și se lasă la răcorit.
  • Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă.
  • Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul vanilinat bourbon se adaugă în compoziția  de mai sus, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă și untul răcorit în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se încorporează în crema de brânzeturi.
  • Amidonul, griș-ul și praful de copt se amestecă apoi se adaugă în crema de mai sus.
  • Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul pudră, până ce se obține o bezea fermă.
  • Se adaugă ușor, ușor câte o lingură în compoziția de bază, amestecându-se ușor cât să nu se nu se piardă efectul de aerare și să rămână un aluat pufos ușor curgător.
  • Se adaugă în aluat stafidele, fructele confiate și bănuții de ciocolată, se amestecă ușor, cât să se înglobeze.
  • Aluatul obținut se toarnă într-o formă de silicon sau altă formă tapetată cu foia e de pergament sau unsă cu unt/ulei și pudrată cu puțină făină.
  • Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade (foc mediu), apoi cca. 35 de minute la 150 grade (foc mic).
  • După ce trece testul scobitorii pasca se scoate din cuptor, dar se lasă la răcorit în forma în care s-a copt, minim 3 ore, sau mai bine până a doua zi.
  • Pasca se servește pudrată cu zahăr tos cu sos de ciocolată.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.