- Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉
INGREDIENTE:
- Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g,
- Boabe de porumb în conservă cca. 200 g,
- Ulei de porumb cca. 100 ml,
- Usturoi cca 4 căței
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Vigita a la Panacris 1 lingură,
- Ceapă galbenă 1 bucată.
Pentru topping:
- Ceapă galbenă 1 bucată mare,
- Ulei de porumb cca. 50 ml,
- Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Recunosc că de dat asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
- Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.
- Pentru topping:
- Ceapa feliată julien se călește în în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉
- Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!
- Spor și poftă bună!
(Visited 69 times, 1 visits today)