• Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉

INGREDIENTE:

  • Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g,
  • Boabe de porumb în conservă cca. 200 g,
  • Ulei de porumb cca. 100 ml,
  • Usturoi cca 4 căței
  • Sare de mare  1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată.

Pentru topping:

  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Ulei de porumb cca. 50 ml,
  • Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Recunosc că de dat asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
  • Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.
  • Pentru topping:
  • Ceapa feliată julien se călește în  în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉
  • Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 28 times, 1 visits today)