• Am încercat cu salata Primavera și păstrăv, dar n-am avut succes, așa că am revenit la paste sățioase! 😉
  • O rețetă din seria, ce avem prin frigider și cămară! 😉

INGREDIENTE:

  • Paste spirale fără gluten 350 g,
  • Apio cca. 300 g,
  • Ardei gras verde 2 bucăți,
  • Ceapă chives cca. 50 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Cremwursti 3 bucăți,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon întregi conservate cca. 300 g.

Pentru sos:

  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano uscat 1 lingură.

Pentru topping:

  • Parmesan ras 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.
  • Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii mărunțiți, ciupercile din conservă, se amestecă și se lasă la călit încă cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Între timp se prepară sosul de brânzeturi.
  • Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Într-un vas termorezistent se pun ingredientele mărunțite, pastele, atenție crude, nefierte, sosul de brânză, se amestecă, se cu oregano, apoi se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 60 minte la 180 grade, acoperit.
  • La final se descoperă, se presară parmesanul și se dp din nou la gătt cca. 5 minute, până se obține topește parmesanul.
  • Se servește fierbinte ca atare sau alături de o salată primăvăratică! 😉
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)