Pana Cristina Iuliana- Retete

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 8 porții
  • A sosit toamna, pornim cuptoarele și facem ceva bun și sățios pentru cină sau chiar masa de prânz. Provocarea Bucatarasului Suprem, Reteta/retete “inspirate de toamna” 😉 m-a pus la treabă. M-am inspirat din rețeta lui Rocsi, https://www.bucataras.ro/retete/farfalle-cu-pui-si-ciuperci-gratinate-85041.html. Am înlocuit ciupercile cu dovlecelul, boabele de porumb cu baconul 😀 și usturoiul cu chimenul 😉 O nebunie! Gata cu vorba să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

  • Paste (orice fel) cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mărișoară,
  • Dovlecei micuți 2 bucăti, cca. 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Bacon cubulețe 250 g,
  • Ouă  4 bucăți,
  • Smântână de gătit 300 g,
  • Lapte  200 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Chimen măcinat cca. 1 linguriță,
  • Cașcaval răzuit 200 g,
  • Unt pentru uns forma cca. 50 g,
  • Pesmet  auriu 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă.
  • Când clocotește apa se adaugă pastele și se fierb al dente, mai puțin decât e scris pe ambalaj, cu cca. 5 minute.
  • Ceapa și dovleceii se curăță de coajă. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă. Dovlecelul curățat se rade pe răzătoarea mare și se adaugă la ceapă, lăsându-se la gătit cca. 10 min. la foc mic, apoi se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, și se gătește în continuare, la foc mic neacoperit cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper proaspăt și se lasă deoparte.
  • Se prepară sosul, pentru legătura dintre compoziția de carne,legume și paste. Ouăle se amestecă energic cu smântâna și laptele, apoi se asezonează de sare, piper și praf de chimen.
  • Se trece la partea finală. Într-un castron încăpător se pune compoziția de legume și carne, plus bucățelele de bacon, pastele scurse și semi răcite, treisferturi din sosul de legătură și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.
  • Un vas termorezistent mai încăpător :S se unge cu unt topit, apoi se răstoarnă amestecul de paste, legume și carne, se toarnă restul de sos, se presară cașcavalul ras și pesmetul.
  • Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.
  • Spor și poftă bună! 😉

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.