Pana Cristina Iuliana- Retete

Pate din alune/nuci caju și ciuperci

panacris
Recipe by
cca. 25 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 10 min | Servings: 2 borcanele
  • Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui, vrea să mănânce sănătos.
  • Chiar și începătoarele în bucătărie îl pot prepara foarte ușor.
  • Doar din 4 ingrediente principale, obțineți un preparat sănătos, sățios și gustos!

INGREDIENTE:

  • Ciuperci champignon cca. 250 g,
  • Caju SanoVita   cca. 50 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mica,
  • Ulei de cocos SanoVita 2 linguri,
  • Coriandru/pătrunjel proaspăt cca. 2-3 fire,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Semințe de in cca. 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Nucile sau alunele de caju SanoVita, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.
  • Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.
  •  În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile.
  • Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă. Noul ajutor MixSy, de la Zepter, m-a ajutat de minune.
  •                              
  • Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, asezonată cu semințe de in SanoVita,  acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.
  • Preparatul e indicat nu numai celor care țin post ci și celor care vor să mânănce sănătos.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.