INGREDIENTE:
- coji de gutui rămase, mai groase, de la curățarea gutuilor,
- cotoarele gutuilor,
- apă cca. 3000 ml,
- zahăr tos cca. 1000 g,
- vanilie,
- condimente pentru vine fiert de la Kotany ( scorțișoară, cuișoare, anason stelat, coji de portocale, ghimbir etc.).
MOD DE PREPARARE:
- Cojile și cotoarele se pun la fiert într-un vas încăpător cu cei 2000 ml de apă, împreună cu mirodemiile. Se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, până se obține un lichid aromat. Se strecoară lichidul obținut, se măsoară, apoi se adaugă aceeași cantitate de zahăr. Se lasă la fiert, la foc mic într-un vas cu fund dublu/trioul sau ceaun, până ce se obține un fel de sirop mai gros. Pelteaua obținută se toarnă fierbinte în borcane sterilizate și se lasă la dunst cald, până a doua zi.
- Spor și succes!
TIPS-URI
- Jeleu obținut e foarte bun pentru diverse prăjituri sau se poate consuma ca atare pe o felie de pâine proaspătă unsă cu unt 😀 Asta am făcut și eu, imediat 😀 😉
(Visited 48 times, 1 visits today)