Pana Cristina Iuliana- Retete

Peltea din petale de  trandafiri

panacris
Recipe by
Prep: cca. 12 ore | Cook: cca. 60 min

Provocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată  de  Gina Bradea, ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, a fost găzduită această lună de Merișor, mai bine zis http://retetemerisor.ro/2016/05/traditie-si-gastronomie-romaneasca-provocarea-lunii-mai.html  Draga de Merișor ne-a lansat o provocare fix pe  Luna lui Florar, să pregătim bunătăți din florile lunii.

N-am putut sta deoparte, așa că am trecut la treabă;) Am preparat o minuntă și aromată peltea din petale de trandafiri sângerii și tare parfumați. 

INGREDIENTE:

  • Petale de trandafiri roșii cca. 300 g,
  • sare de lămâie 1 plic,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Apă plată 500 ml.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și sarea de lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de trandafiri, într-un vas cu fundul mai gros, apoi se strecoară și restul lichidului, se adaugă zahărul tos și se dă la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, până ce se reduce la jumătate cantitatea de peltea. Apoi se toarnă fierbinte, în borcănașe sterilizate și se lasă la dunst uscat, în pături până a doua zi.
  • Spor și poftă bună!

One Review

  1. Maria Udrea

    Ce aroma trebuie sa aiba! <3
    Multumesc de participare, Cris!

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.