Pana Cristina Iuliana- Retete

Penne cu spanac și gorgonzolla

  • O mâncare rapidă, ușoară si gustoasă!

INGREDIENTE:

  • Penne cca. 400 g.,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Apă rece cca. 1000 ml.
  • Spanac baby cca. 300 g.,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 1 fir,
  • Amidon 2 linguri,
  • Lapte  3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Brânză gorgonzola cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.
  • Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperite, amestecându-se continuu.
  • Gorgonzola se mărunțește se amestecă cu amidonul și laptele rece, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Apoi se adaugă spanacul spălat, pastele scurse e apă, amestecul de lactate și se lasă la gătăit la foc mic cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se obține un sos fluid și omogen.
  • Pastele se servesc imediat fierbinți, cu un adaos de parmesan, fulgi sau răzuit.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.