- O mâncare rapidă, ușoară si gustoasă!
INGREDIENTE:
- Penne cca. 400 g.,
- Sare de mare 1 lingură,
- Apă rece cca. 1000 ml.
- Spanac baby cca. 300 g.,
- Ceapă verde 2 fire,
- Usturoi verde 1 fir,
- Amidon 2 linguri,
- Lapte 3 linguri,
- Ulei de floarea soarelui,
- Brânză gorgonzola cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.
- Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperite, amestecându-se continuu.
- Gorgonzola se mărunțește se amestecă cu amidonul și laptele rece, până ce se înglobează toate ingredientele.
- Apoi se adaugă spanacul spălat, pastele scurse e apă, amestecul de lactate și se lasă la gătăit la foc mic cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se obține un sos fluid și omogen.
- Pastele se servesc imediat fierbinți, cu un adaos de parmesan, fulgi sau răzuit.
- Spor și poftă bună!
(Visited 66 times, 1 visits today)
Category: