Pana Cristina Iuliana- Retete

Pere și mere poșate în vin

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 8 portii

Un desert probat și savurat în premieră zilele trecute, împreună cu prietenii  Zepter, și Chef Nicole. Dar se pot prepara și savura, chiar și acasă în vasele din bucătăria voastră! Un pic de îndemânare și răbdare, rezultă rețeta perfectă! Spor și poftă bună! 😉

M-am alăturat campaniei “Nostalgie fara zahar” si am pășit în atmosfera anilor ’50! @Edulcorem-nostalgie fără zahăr, @nosugarshop.ro, #ziuadiabetului, #nostalgiefarazahar, https://www.nosugarshop.ro/edulcorem

  • O noua reteta dulce si aromata, unde am locuit zahărul tos cu, îndulcitorul Edulcorem STEVIA 1:2.
  • Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil! 🙂
  • Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
  • Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor îndulcitori.
  • Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:
  • 1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;
  • 1:2 – putere dubla de îndulcire față de zahăr.

INGREDIENTE:

  • Pere verzi tari cca. 4 bucăți,
  • Mere verzi tari cca. 2 bucăți,
  • Vin roșu demisec cca. 750 ml,
  • Portocală 1 bucată medie,
  • Indulcitor Edulocorem 1:1 200g,
  • Mirodenii pentru vin fiert de la Fuchs 1 plic,
  • Amidon din porumb 2 linguri.

Pentru topping:

  • Fistic mărunțit

Opțional:

  • Înghețată de vanilie sau banana.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, îndulcitorul/zahărul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește.
  • Perele și merele se curăță de coajă, dar se lasă intacte codițele și casa semințelor.
  • În cazul vasului Zepter, se lasă la fiert acoperit, până ce indicatorul termocontrolului, ajunge la limita zonei verzi, apoi se oprește focul, se pun perele și merele, curățate, se pune capacul și se lasă la gătit, fărăr foc, până ce indicatorul de pe termocontrol, revine în zona de siguranță, maro.
  • Într-un vas normal, se adaugă fructele curățate, și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 35 de minute, până ce se gătesc spre mediu, nici moale, nici tare! 😀
  • Se scot fructele din vinul aromatizat, și se lasă la răcorit.
  • Vinul se lasă la fiert la foc mic până ce se reduce consistent. Apoi se strecoară în alt vas și se adaugă amidonul, se amestecă energic, pânăă ce se omogenizează și se obbține un sos catifelat.
  • Perele și merele se servesc, într-o farfurie adâncă, de supă, :D, împreună cu sosul călduț, presărate cu fistic măcinat și optional, cupă de înghețată de vanilie/banane! 😉

 

One Review

  1. Emilia Deliu

    Un desert delicios! Am avut privilegiul sa gust din cel pregatit de Chef Nicole. Super.
    Voi incerca in curand.

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.