INGREDIENTE:

  • Piept de pui cca. 500 g ( 2 bucăți),
  • Mozzarella 2 bucăți mici, cca. 100 g,
  • Roșii medii cca. 2 bucăți,
  • Frunze de salvie,
  • Frunze de lămâiță,
  • Sare de mare cca. 20 g,
  • Piper proaspăt măcinat cca. 2 g,
  • Smântână de gătit cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță.
  • În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se asezonează de sare și piper.
  • Într-un vas termorezistent, se toarnă smântâna, apoi se așează piepții de pui împănați și se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade, neacoperit.
  • Fripturica se poate servi caldă sau rece 😉 simplă sau cu un adaos, de salată 😉
  • P.S. Eu am servit-o cu o piersică, stropită cu oțet balsamic;) Noh, asta-i deja altă rețetă 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 11 times, 1 visits today)