INGREDIENTE:
- file de piept de pui cca. 800 g,
- condimente wok, preponderent ghimbir,
- ulei de măsline,
- tăiței sticloși, din orez 2 pungi,
- legume chinezești pentru wok la conservă de la LIDL 3 cutii,
- sos de soia,
- sos Wortchester.
MOD DE PREPARARE:
- Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid, lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok, sos-ul de soia și wortchester.
- Între timp pieptul de pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!
- După ce se s-au gătit legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.
- Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, 😀 că numai era loc pe aragaz. Aparatul Multicoocker de la Phillps, se setează la programul boil, după ce apa a clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la amestecul de carne și legume.
- Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
Spor și poftă bună!
(Visited 554 times, 1 visits today)
Category: