Pana Cristina Iuliana- Retete

Piept de pui, legume chinezești și tăiței sticloși

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30min | Servings: 4 porții
 
 
INGREDIENTE:
  • file de piept de pui cca. 800 g,
  • condimente wok, preponderent ghimbir,
  • ulei de măsline,
  • tăiței sticloși, din orez 2 pungi,
  • legume chinezești pentru wok la conservă de la LIDL 3 cutii,
  • sos de soia,
  • sos Wortchester.
Advertisement
MOD DE PREPARARE:
  • Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid, lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok,   sos-ul de soia și wortchester.
  •  
  • Între timp pieptul de pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!
 
  • După ce se s-au gătit legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.
  • Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, 😀  că numai era loc pe aragaz. Aparatul Multicoocker de la Phillps, se setează la programul boil, după ce apa a clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la amestecul de carne și legume.

 
  • Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
Spor și poftă bună!
 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.