Pana Cristina Iuliana- Retete

Pituțe cu telemea de capră

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 porții

Bune, sățioase,perfecte pentru pachețelul de școală sau servici;) Mai ales că sunt preparate în gospodăria personală;) Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • făină albă de grâu 660 gr
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă călduță cca. 200 ml,
  • lapte călduț cca. 200 ml,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 lingurițe,
  • telemea de capră cca. 250 gr
  • ou 1 bucată,
  • mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

Maricica a șomat zilele atea, așa că am pus-o la treabă 😀 😉 ! În cuva mașinii de pâine se pun pe rând apa amestecată cu laptele, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute.

După ce Marcicica, a făcut treabă bună, se scoate aluatul, se întinde pe planșeta înfăinată, se taie rondele. Pe jumătate din ele se pune câte o bucățică de telemea, se acoperă cu o rondea, după care se unge cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe. Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

Spor și poftă bună!

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.