• Ei, de când a început Pizoometrul, am tot căutat diverse rețete, mai speciale pentru pizza.
  • Chiar într-una din zile spuneam dar oare o pizza dulce nu ”se există” :))
  • Am găsit o varianta pe site-ul http://www.blogculegume.ro/tag/pizza-cu-prune/ si bineînțeles că am adoptat-o și adaptat-o!
  • E ideală pentru micul dejun;)
  • Spor și să aveți poftă!

INGREDIENTE:

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

  • Făină albă 300 g,
  • Sare iodată 1/2 lingura,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Drojdie uscată 1 lingură,
  • Apă 200 ml,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:

Prune cca. 5 bucăți,

Telemea de capră Delaco cca. 100 g,

  • Mușchi file cca. 50 g,
  • Oregano 2 g,
  • Ketchup Univer cca. 150 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
  • După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza.
  • Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei.
  • Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțină brânză de capră Delaco, punele tăiate în sferturi, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se adaugă mușchiul file tăiat cubulețe, se presară un nou strat de brânză rasă, apoi se ornează cu puțin ketchup.
  • Se introduc pizzele în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 39 times, 1 visits today)