• Acum vă aduc o pizza dulccee! Super faină, super aromată!

INGREDIENTE:

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

  • Făina albă 300 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Drojdie uscată 1 lingură,
  • Apă rece cca. 200 ml,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:

  • Ananas din conservă cca. 5 felii,
  • Cașcaval Delaco cca. 100 g,
  • Oregano 2 g,
  • Ketchup Univer cca. 150 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
  • După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțin cașcaval Delaco, feliile de ananas, scurse de zeama din conservă, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.
  • Se introduc pizzele în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute
  • Spor și poftă bună!

(Visited 15 times, 1 visits today)