Pana Cristina Iuliana- Retete

Pizza rulată

Hmmm, am zis să încerc și în alt fel pizza. 😉 Sincer mi-a trecut pe la urechi zilele astea această rețetă pregătită de niște Pizzaiolo la tv 😉  și mi-a plăcut ideea. Tot a fost zi de pizza, așa că am renunțat la o pizza rotundă în schimbul acesteia rulate 😉 Chiar vă recomand cu încredere, e tare aspectuoasa și la fel de gustoasă.

Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

PENTRU ALUAT:

  • Făină albă de grâu 600 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Drojdie uscată 10 g,
  • Apă 400 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • Ketchup dulce cca. 50 ml,
  • Ceapă verde 4 bucăți,
  • Oregano uscat cca. 1 linguriță,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Salam de curcan cca. 100 g,
  • Prosciutto cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată.

PENTRU TOPPING:

  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oregano ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.
  • (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
  • După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presărată cu făină, se taie în două, și fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară de data asta.
  • Ardeiul kapia și ceapa verde se spală curăță. Ceapa verde se lasă în fire, ardeiul kapia se taie Julien.
  • Unul dintre dreptunghiurile de aluat se unge cu puțin ketchup, apoi se așază feliile de salam de curcan, pe cele doua margini, în mijloc felii de prosciutto, bucățele de mozzarella, cașcavalul ras, ceapa și ardeiul Julien, se presară oregano și din nou ketchup, apoi se rulează pe partea mai lungă.
  • Rulada se unge cu gălbenuș de ou bătut, se presară oregano și puțină sare, apoi se dă la copt în cuptorul pre încins cca. 20 de minute la 200 grade.
  • După ce pizza rulată trece testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.