Pana Cristina Iuliana- Retete

Plăcintă cu brânză și griș

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 45 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE:

  • Foi de placintă un pachet,
  • Telemea de oi 300 g.,
  • Mascarpone 500 g.,
  • Brânză de vaci 200 g.,
  • Smântână cca. 300 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Ou de găină pentru uns o bucată,
  • Iaurt cca. 300 m,
  • mix de semințe cca. 50 g.

 

MOD DE PREPARARE:

Telemeaua de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, apoi alte trei foi unse între ele, și se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge plăcinta un sos obținut din, ouăle amestecate cu iaurtul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt. După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.