Pana Cristina Iuliana- Retete

Plăcintă cu mere

INGREDIENTE:

Foi de plăcintă 1 pachet,

Mere golden 1300 g,

Zahăr brun 8 linguri,

Amestec de zahăr vanilinat cu lămâie și portocală,

Praf de scorțișoară,

Unt lichefiat cca. 100 g (pentru zilele de post folosiți ulei),

MOD DE PREPARARE:

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider.

Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea.

Se pregătește o tavă termorezistentă, se tapetează cu foaie de pergament, se așează câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit, apoi un strat de mere foliate, zahăr brun, presărat pe toată suprafața merelor, cca.  4 linguri, 1 lingură de amestec de zahăr vanilinat cu lămâie și portocală, praf de scorțișoară,  apoi un nou strat din 5 foi de plăcintă unse între ele cu unt topit, un strat de mere aromatizat ca mai sus și se încheie plăcinta cu ultimele foi de plăcintă unse între ele cu unt topit.

Plăcinta se unge și deasupra cu unt topit, se preasră zahăr brun și zahăr vanilinat aromatizat, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 3 minute la 200 grade, foc mediu ptr cuptoarele cu gaz.

 

 

 

 

După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor și se acoperă cu un șervet de bucătărie umezit, și se lasă la răcit cca. 30 min. Apoi se porționează și se savurează cu plăcere.

Spor și poftă bună!

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.