Pana Cristina Iuliana- Retete

Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

Avatar photo
Recipe by
Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată
 

 

 
Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână 🙁 Când le-am descoperit mi-am făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că văzusem undeva pe blogosferă,o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.
INGREDIENTE
foi de plăcintă Bella 1 pachet,
ulei de măsline,
iaurt cca 500 ml,
brânză de vaci cca. 500 ml,
telemea de oi cca 200 g,
ouă 2-3 bucăți,
ceapă verde o legătură,
mărar proaspăt 1 legătură,
cascaval ras,
mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri
 
MOD DE PREPARARE:
 
Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au uscat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele.

 

 

 Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele. 
 
 
Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie uniform repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. 

 

Apoi se presară cașval ras și semințele. 
Plăcinta se pune la coptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade.

 

 Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 134 times, 1 visits today)

4 Reviews

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.