Pana Cristina Iuliana- Retete

Prajitură cu cacao, ciocolată și rahat

  • O prăjitură rapidă, simplă, cu ingrediente de bază și înnobilată cu ce aveți prin cămară prin cămară!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Zahăr tos  20 de linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 20 de linguri,
  • Lapte 20 de linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Cacao granulată 2 linguri,
  • Făină albă de grâu 400 g,
  • Rahat cu fructe 150 g,
  • Bănuți de ciocolată 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.
  • Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.
  • După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.
  • Se toarnă aluatul obținut într-o tava tapetată cu foaie de pergament.
  • Rahatul se taie bucățele și se presară peste aluat împreună cu bănuții de ciocolată.
  • Se introduce tava cu prăjitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tava și apoi se pudrează cu zahar pudră vanilinat.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.