INGREDIENTE
- ouă 8 bucăți,
- zahăr tos 24 linguri,
- lapte grăsime 1,8 % 24 linguri,
- ulei de floarea soarelui 24 linguri,
- făină albă de grâu cca 500 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
- zahăr vanilinat 1 plic,
- praf de copt 1 plic,
- coajă de lămâie,
- căpșuni cca. 500 g,
- ștrasuri de cicolată cca. 50 g,
- zahăr pudră cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.
- Pe blatul din tavă se repartizează în mod uniform, căpșunile curățate și tăiate în sferturi. Apoi se preasă ștrasurile de ciocolată de la Dr.Oetker pe toată suprafața prăjiturii.
- Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 45 de minute, la 220 grade.
- După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.
- Spor și poftă bună!
(Visited 30 times, 1 visits today)