INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 %  24 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 linguri,
  • făină albă de grâu cca 500 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • căpșuni cca. 500 g,
  • ștrasuri de cicolată cca. 50 g,
  • zahăr pudră cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Pe blatul din tavă se repartizează în mod uniform,  căpșunile curățate și tăiate în sferturi. Apoi se preasă ștrasurile de ciocolată de la Dr.Oetker pe toată suprafața prăjiturii.
  •  Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 45 de minute, la 220 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 7 times, 1 visits today)