• Nu sunt prea amatoare de prăjituri cu creme, dar din când în când mai fac un compromis! 😀
  • Tot aveam mai multe albușuri adunate într-un borcan în frigider, m-a gândit să le transform într-un desert mai cremos, nu clasicul chec din albușuri! 😉

INGREDIENTE:

Pentru foi:

  • Albușuri de ou 9 bucăți,
  • Zahăr tos 9 linguri,
  • Nucă măcinată 5 linguri,
  • Făină alba de grâu 4 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță.

Pentru cremă:

  • Mascarpone 500 g,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Zahăr vanilinat 4 plicuri,
  • Zahăr pudră vanilinat cu aromă de lămâie 100 g,
  • Sirop de cireșe a la Panacris 200 ml,
  • Cremă tartinabilă Spekulatius de la LIDL cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor, se scoate din tavă și se lasă la răcorit, minim 3 ore sau cel mai bine până a a doua zi.
  • Blatul răcorit se taie în trei bucăți egale, pe lung.

Pentru cremă:

  • Brânza mascarpone se pune împreună cu brânza dulce într-un vas înalt ca să se poată amesteca ușor.
  • Apo se adaugă restul ingredientelor: zahărul vanilinat, crema de Spekulatius și siropul, amestecându-se energic până ce se obține o cremă omogenă.
  • După ce s-au răcit blaturile se începe montarea prăjiturii: se așază prima foaie pe platou, apoi se pune cremă, cca. 300 g, se întinde uniform, apoi se continua în același mod până ce se termină foile. Cu crema rămasă se îmbracă prăjitura, se ornează după gustul fiecăruia, în cazul meu, cu nucă măcinată.
  • Se lasă prăjitura la rece până a doua zi apoi se feliază cu un cuțit lung, subțire, special pentru prăjituri/torturi.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 76 times, 1 visits today)