Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură cu merdenchi și rubarbă

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 45 min | Servings: cca. 12 portii

O prăjitură simplă și banală, transformată într-o curiozitate cu ingrediente inedite 😉 Rubarbă și merdenchi 😉

Nu uitati;) “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!” promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE:

Ouă 7 bucăți,

Merdenchi ( melasă din struguri a la Bunătăți din natură!)  100 ml,

Ulei  de floare soarelui presat la rece SanoVita 21 de linguri,

Băutură din orez SanoVita 21 linguri,

Făină albă de grâu cca. 500 g,

Praf de copt cu șofran Dr: Oetker 1 plic,

Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,

Oțet de mere ½ linguriță,

Rubarbă cca. 3 tije,

Lichior de mentă a la Bunătăți din cămară, cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! 😉  cca. 10 minute.

Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă alternând uleiul și băutura de orez. După ce s-au încorporat bine se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.

Pe blatul din tavă se pun bucățile de rubarbă, apoi se introduce tava cu prăjitură la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit, cca. 200 grade, ptr cca. 20 de minute, și încă 25 minute la foc mic, cca. 150 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.

Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.