- Hmmm, am tot cercetat diverse rețete, până la urmă, am optat pentru rețeta video publicată de Bucătăras pe youtube 😉
- Am pornit video-ul, rețeta pas cu pas, dar la pasu-l se toarnă aluatul într-o tavă 20/30 m-am blocat 😀 Nu am tăvi așa micuțe în gospodăria mea.!!!! 🙁
- Am oprit rețeta, am cotrobăit după tăvi mai mici, am găsit vre0 2, 3 ( 17/20, 15/24 …) dar nu se potriveau la dimensiune, așa că am trecut la back-up, am mărit cantitatea ingredientelor, pentru o porție jumate 😀 Nah, așa am revenit la normalitate. Eeee și am adus câteva note Panacris, nu m-am putut abține strict la rețetă 😉 Gata cu vorba, spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ouă de găină 9 bucăți,
- Zahăr tos 150 g,
- Ulei de floarea soarelui 150 ml,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Zahăr vanilinat Bourbon Dr Oetker 2 plicuri,
- Făină albă 105 g,
- Pudră de cacao 45 g,
- Praf de copt 2 plicuri.
Pentru cremă:
- Brânză de vaci cremoasă 750 g,
- Unt grăsime 82% 300 g,
- Zahăr pudră 225 g,
- Esență de vanilie 1 lingură.
Glazura:
- Zeamă de la cca. 1000 g portocale, cca. 450 ml,
- Suc Fanta cca. 400 g,
- Zahăr tos 4 linguri,
- Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),
- Esență de portocale Dr. Oetker ½ fiolă.
MOD DE PREPARARE:
- Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manula sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă.
- Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină, am mers pe încrederea Bucătărașului 😉
- Compiziția s toarnă într- tavă tapetată cu oiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade.
- După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
- Între timp se prepară glazura.
- Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul.
- Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază.
- Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar cînd aunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor.
- Pentru cremă:
- Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă.
- Ansamblarea:
- După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi.
- E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu.
- Spor și poftă bună!
(Visited 140 times, 1 visits today)