Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură cu suc de portocale

  • Hmmm, am tot cercetat diverse rețete, până la urmă, am optat pentru rețeta video publicată de Bucătăras pe youtube 😉
  • Am pornit video-ul, rețeta pas cu pas, dar la pasu-l se toarnă aluatul într-o tavă 20/30 m-am blocat 😀 Nu am tăvi așa micuțe în gospodăria mea.!!!! 🙁
  • Am oprit rețeta, am cotrobăit după tăvi mai mici, am găsit vre0 2, 3 ( 17/20, 15/24 …) dar nu se potriveau la dimensiune, așa că am trecut la back-up, am mărit cantitatea ingredientelor,  pentru o porție jumate 😀 Nah, așa am revenit la normalitate. Eeee și am adus câteva note Panacris, nu m-am putut abține strict la rețetă 😉 Gata cu vorba, spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă de găină 9 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Ulei de floarea soarelui 150 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat Bourbon Dr Oetker 2 plicuri,
  • Făină albă 105 g,
  • Pudră de cacao 45 g,
  • Praf de copt 2 plicuri.

Pentru cremă:

  • Brânză de vaci cremoasă 750 g,
  • Unt grăsime 82% 300 g,
  • Zahăr pudră 225 g,
  • Esență de vanilie 1 lingură.

Glazura:

  • Zeamă de la cca. 1000 g portocale, cca. 450 ml,
  • Suc Fanta cca. 400 g,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),
  • Esență de portocale Dr. Oetker  ½  fiolă.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manula sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă.
  • Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină, am mers pe încrederea Bucătărașului 😉
  • Compiziția s toarnă într- tavă tapetată cu oiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
  • Între timp se prepară glazura.
  • Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul.
  • Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază.
  • Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar cînd aunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor.
  • Pentru cremă:
  • Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă.
  • Ansamblarea:
  • După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi.
  • E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

(Visited 140 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.