Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură de toamnă

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 12 porții
  • Ehhei, am plecat de la această rețetă https://www.bucataras.ro/retete/chec-rapid-cu-alune-de-padure-si-stafide-16971.html pregătită de Dana, Pusikamea, și am ajuns la o nouă rețetă. Am renunțat la cacao, am înlocuit uleiul și laptele clasic, cu ulei de cocos și lapte de cocos 😉 iar pe lângă alune, am adus nuci și migdale 😉 O super prăjiturică Reteta/retete “inspirate de toamna” ;), o super provocare Bucataras.ro ! 😉

INGREDIENTE:

  • Mix de alune, nuci, migdale și stafide 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 6  linguri,
  • Făină 6 linguri,
  • Ulei de cocos 6 linguri,
  • Lapte de cocos 6 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele de cocos.
  • După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt.
  • Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
  • Se presară mix-ul de nolaeginoase cu stafide peste întreaga prăjitură.
  • Se introduce tava cu prăjitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tava, apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se decupează după dorință!
  • O prăjitură simplă, rapidă și foarte aromată.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.