- Eu și Garfield (motanul casei!) savuram prepelițele;)!!!
- Parcă v-am spus că pe 1 ianuarie 2014 a furat o prepeliță din bucătărie:))
- Greșeala a fost a mea, că am lăsat friptura pe masă, peste noapte și ușa deschisă la bucătărie:D!!! Nu m-am supărat, a avut și el masă bogată de Revelion =))).
- Zmeii din dotare nu-s amatori 😀 Nu știu ce pierd :D!!! De data asta mi-am făcut ”damblaua”, am combinat prepelița cu mere și pastă de merișoare;)
- Super combinație, savuroasă fripturică. 😉
INGREDIENTE
- prepelițe 2 bucăți,
- mere 2 bucăți,
- bacon feliat subțire de la Dulano 6 felii cca. 100 g,
- sare aromată Panacris,
- mere golden,
- rozmain proaspăt 1 crenguță,
- pastă de merișoare,
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
- Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute.
- Se scot prepelițele, se asezonează cu sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- Merele se curăță de cotor, se feliază și se așează lângă prepelițe.
- Vasul cu prepelițe se introduce în cuptorul preîncins, cca. 5 minute la foc iute, ca să se rumenească, apoi prepelițele se întorc pe cealată parte și se lasă tot cca. 5 minute.
- După ce s-au rumenit se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la copt la cca. 180 grade timp de 10 minute.
- Friptura se servește fierbinte împreună cu merele, acompaniate de pastă de merișoare.
- Spor și poftă bună!
(Visited 34 times, 1 visits today)
Category: