Pana Cristina Iuliana- Retete

Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

panacris
Recipe by
cca. 55 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 2 portii
  • Eu și Garfield (motanul casei!) savuram prepelițele;)!!!
  • Parcă v-am spus că pe 1 ianuarie 2014 a furat o prepeliță din bucătărie:))
  • Greșeala a fost a mea, că am lăsat friptura pe masă, peste noapte și ușa deschisă la bucătărie:D!!! Nu m-am supărat, a avut și el masă bogată de Revelion =))).
  • Zmeii din dotare nu-s amatori 😀 Nu știu ce pierd :D!!! De data asta mi-am făcut ”damblaua”, am combinat prepelița cu mere și pastă de merișoare;)
  • Super combinație, savuroasă fripturică. 😉

 

INGREDIENTE

  • prepelițe 2 bucăți,
  • mere 2 bucăți,
  • bacon feliat subțire de la Dulano 6 felii cca. 100 g,
  • sare aromată Panacris,
  • mere golden,
  • rozmain proaspăt 1 crenguță,
  • pastă de merișoare,
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  • Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute.
  • Se scot prepelițele, se asezonează cu sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline.
  • Merele se curăță de cotor, se feliază și se așează lângă prepelițe.
  • Vasul cu prepelițe se introduce în cuptorul preîncins, cca. 5 minute la foc iute, ca să se rumenească, apoi prepelițele se întorc pe cealată parte și se lasă tot cca. 5 minute.
  • După ce s-au rumenit se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la copt la cca. 180 grade timp de 10 minute.
  • Friptura se servește fierbinte împreună cu merele, acompaniate de pastă de merișoare.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.