- O tocăniță clasică, ca la mama acasă cu multă ceapăăă! 😉
- Mulțumesc ferma Tarancuta din Romania, pentru produsele proaspete și gustoase, livrate direct la domiciliu.
INGREDIENTE:
- Carne de pui (pulpe, piept și aripi) cca. 1500 g,
- Untură de porc 3 linguri,
- Ceapă galbenă 4 bucăți mari, cca. 500 g,
- Usturoi 1 căpățână,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Vin alb demisec cca. 300 ml.,
- Ciuperci întregi 2 borcane de cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se tranșează, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.
- Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
- Apoi se adaugă carnea, vinul, condimentele, se amestecă și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu semiacoperit.
- Se mai completează cu apă, dacă mai este nevoie de lichid, ca să rămână o cantitate suficientă, de sos, apoi se adaugă și ciupercile din conservă, scurse de lichid, lăsându-se la gătit încă 15 minute la foc potrivit, semiacoperit.
- Spre finalul gătirii se adaugă usturoiul curățat și mărunțit, lăsându-se la foc ic, minim 5 minute, atât cât să se împrietenească gusturile și să nu se piardă savoarea usturoiului.
- Măncărica se serveșete ca atare sau alături de garnitura preferată!
- Spor și poftă bună!
(Visited 40 times, 1 visits today)
Category: