Pana Cristina Iuliana- Retete

Pui  cu ceapă, ciuperci și usturoi

  • O tocăniță clasică, ca la mama acasă cu multă ceapăăă! 😉
  • Mulțumesc ferma Tarancuta din Romania, pentru produsele proaspete și gustoase, livrate direct la domiciliu.

INGREDIENTE:

  • Carne de pui (pulpe, piept și aripi) cca. 1500 g,
  • Untură de porc 3 linguri,
  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari, cca. 500 g,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.,
  • Ciuperci întregi 2 borcane de cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea se tranșează, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.
  • Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
  • Apoi se adaugă carnea, vinul, condimentele, se amestecă și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu semiacoperit.
  • Se mai completează cu apă, dacă mai este nevoie de lichid, ca să rămână o cantitate suficientă, de sos, apoi se adaugă și ciupercile din conservă, scurse de lichid, lăsându-se la gătit încă 15 minute la foc potrivit, semiacoperit.
  • Spre finalul gătirii se adaugă usturoiul curățat și mărunțit, lăsându-se la foc ic, minim 5 minute, atât cât să se împrietenească gusturile și să nu se piardă savoarea usturoiului.
  • Măncărica se serveșete ca atare sau alături de garnitura preferată!
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.