- Un nou an, prima lună, o nouă provocare!!! Ianuarie e plin de surprize și evenimente ?
- Luna ianuarie fiind un pic mai lejeră, am accceptat invitația Ancăi Ban Roman, cu al său minunat blog https://ilyanda.blogspot.ro/, care m-a invitat, sa fiu gazdă în provocarea http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor, intitiata de http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/.
- Așa ca o gazdă bună, deschid lista preparateleor minunate cu ingredinetul secret ALUNELLLEEEE 😉
INGREDIENTE:
- Pulpe de pui cca. 500 g,
- Ciuperci champignon cca. 300 g,
- Mix de alune 100 g,
- Ceapă roșie 2 bucăți,
- Ardei gras 2 bucăți,
- Ulei de măsline aromatizat cu busuioc cca. 1 lingură,
- Sare de mare,
- Boia de ardei dulce,
- Piper proaspăt măcinat,
- Suc de la o nucă de cocos, (opțional)
- Apă cca. 300 ml.
- Paste aromatizate cu trufe cca. 250 g,
- Apă cca. 500 ml,
- Sare de mare,
- Ulei de măsline aromatizat cu busuioc cca. 10 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă.
- După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute.
- La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mediu 😉
- Între timp se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare.
- După ce ajunge la fierbere se adaugă pastele, ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit 😉 După ce au fiert pastele se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele 😉
- Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece 😉 Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste 😉 P.S. N-am spus Zmeișorilor, ce și cum 😉 doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste 😀
- După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația 😉
- Deciiii,spor și poftă bună!
(Visited 114 times, 1 visits today)
Category: