Pana Cristina Iuliana- Retete

Pui cu lapte de cocos si fistic

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 8 portii

INGREDIENTE:

  • piept de pui dezosat cca. 1000 g,
  • ceapă verde 2 legături,
  • ardei gras 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • fistic cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • frunze de coriandru proaspăt,
  • sos de soia,
  • curry cca. ½ lingurita,
  • lapte de cocos cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt si se sotează în putin ulei de măsline.
  • Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele si se lasă la înăbusit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia si praf de curry.
  • Se adaugă cca. 500 ml apă, apoi se lasă la gatit cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit, la final, se adaugă laptele de cocos, fisticul curatat, se mai lasă să dea în clocot cca. 5 minute, cât să se îmbine aromele.
  • Se serveste fierbinte, simplu sau alături de orez/cus-cus.
  • Spor şi poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.