Pana Cristina Iuliana- Retete

Pui cu mozarella și roșii

  • Un fel principal tare sățios și gustos, dar tare simplu! 😉

INGREDIENTE:

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Iaurt grecesc cca. 300 ml,
  • Curry cca. 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Mozarella 2 bucăți, cca. 200 g,
  • Roșii două bucăți medii,
  • Frunze de busuioc.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat.
  • Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry, se acoperă vas-ul cu un capac și se lasă la marinat, la rece minim 1 oră, maxim până a doua zi.
  • Se transferă bucățile de pui cu marinadă cu tot, într-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de măsline, apoi se pun la gătit în cuptorul preîncins la 250 grade cca. 15 minute, pe fiecare parte.
  • Între timp se  pregătesc roșiile și mozarella. Roșiile se spală, curăță și feliază, iar mozarella se scoate din ambalaj, se scurge de lichid și se feliază.
  • După ce s-au rumenit și evaporat lichidul din tavă, se aează câte o felie de mozarella, una de roșie și se mai dau la gătit, descoperit cca. 15 minute, la 200 grade, până ce se topește mozarella.
  • Se servesc fierbinți, simple, ca atare sau cu o salată de sezon.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.