Pana Cristina Iuliana- Retete

Pui cu sos de brânzeturi

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 40 min | Cook: cca. 15 min | Servings: 2 portii

INGREDIENTE:

  • mușchiuleț de pui de la Fragedo cca. 500 g,
  • ulei de măsilne aromat cu rozmarin a la Panacris,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • brânză cu mucegai nobil 50 g,
  • unt 50 g,
  • brânză fondue de la Delaco 1 bucată,
  • nucșoară,
  • vin alb demisec de Ostrov cca 50 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Mușchiulețul de pui se asezonează de sare, piper și ulei aromat, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute.
  • Carnea de pui se prăjește pe grill, în cazul meu tigaia Doubleta, la foc rapid, până ce se obține o culoare aurie, atenție să nu fie uscat ci doar, rumenit 😉
  • Între timp, untul se topește într-un vas cu fundul tripul, la foc mic, apoi se adaugă brânzeturile, sfărâmate, amestecându-se continuu.
  • După ce s-au topit brânzeturile se adaugă, vinul și nucșoara, amestecându-se energic, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Puiul și sosul se servesc imediat, fierbinte, simplu sau cu o garnitură de orez și salată de sezon.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.