• Un fel principal savurat întotdeauna de Zmeișori! Cam o dată pe lună e în meniul de weekend în Casa Zmeilor!
  • Mereu diversific rețeta, doar sticla de bere, puiul și condimentele, sunt aceleași! 😉
  • De data asta, mi-au lipsit clasicele mere și le-am înlocuit cu bucățele de ananas proaspăt!
  • Ananasul și puiul mereu fac casă bună!
  • Șiii, daaa, nu ziceți, din start, asta-i nu-i pe gustul meu 😉 Încercați și apoi decretați! 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pui de casă de carne cca. 2800 g,
  • Ulei de măsline spray cca. 50 g,
  • Condimente pentru pui ½ plic,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Ananas proaspăt 1 bucată bucăți,
  • Zuchinii 1 bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ardei California verde ½ bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Sparanghel 3-4 tije,
  • Cartofi noi 8 bucați,
  • Morcovi noi 2 bucați,
  • Bere 500 ml,
  • Sticlă de bere 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț,  de flambat pentru bucătărie.
  • Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu bere, se pune într-o tavă termorezistentă și se unge cu ulei de măsline/ spray-ul cremos de unt cu măsline.
  • Puiul de de se așează pe sticlă, artistic, apoi se asezonează cu uleiul de măsline cremos din spray, se presară condimentele de pui, plus boiaua. În gât, de data asta am schimbat mărul pe bucățele de ananas 😉 A fost bătaie pe bucățelele prăjite și aromate de ananas copt.
  • Ananasul se curăță de coajă apoi se taie bucăți mari.
  • Tija de apio, ardeii, roșiile, sparanghelul se spală și se taie grosier.
  • Cartofii noi se spală sub jet puternic de apă rece și se lasă întregi.
  • Morcovii și bucata de zucchini, se spală, apoi se curăță cu aparatul special de răzuire, acele pentru coaja de lămâie, că să rămână și puțină coajă pentru aspect, apoi se taie rondele, zucchini-ul și o parte din morcov, iar jumătatea se lasă întreagă cu frunze cu tot. ( se vede în imagini! 😉
  • În tavă de jur împrejurul puiului se pun legumele, fructele și vegetalele.
  • Pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla la temperaturi înalte se adaugă și bere în tavă.
  • Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.
  • Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată.
  • Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate savura împreună cu legumele din tavă. Bonus de data asta am avut un mujdei cremos a la Robert, Zmeul cel mic! 😉
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)