Pana Cristina Iuliana- Retete

Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare

  • O altă variantă a fripturii de miel!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pulpă de miel 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Lămâie 1 bucată mare sau 2 ai micuțe,
  • Mirodenii (rozmarin, salvie, cimbrișor lămâios, mentă) proaspete câte 2-3 fire,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 3 fire,
  • Ciuperci întregi micuțe champignon cca. 500 g,
  • Miez de anghinare conservată 1 doză,
  • Roșii cherry cca. 250 g,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așează într-o tavă mărinimoasă.
  • Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți.
  • Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se adaugă peste pulpa de miel.
  • Lămâia se spală și apoi se feliază, roșiile cherry se spală și se taie în două, miezul de anginare se scoate din conservă, se scurge de lichid, apoi se adaugă artistic, toate cele de mai sus în tava cu pulpa de miel și vegetale.
  • Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins, neacoperit pentru circa 10 minute pe o parte și alte 10 minute pe partea cealaltă, până se obține o crustă, apoi se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la 200 grade, foc mediu pentru cuptorul cu gaz, cca. 40 de minute.
  • Se mai adaugă un pic de apă, dacă mai este nevoie.
  • Friputura se servește caldă cu garnitura de mai sus, chiar și cu piure cremos din cartofi și salată de sezon!
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.