• De când le-am văzut pe un site culinar, m-au cucerit.
  • Zis și făcut, tare bun, deloc greu, doar un pic de răbdare și îndemânare!
  • Zmeii le-au savurat, pe îndelete alături de rulourile de castraveți cu ardei murați! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pulpe de pui inferioare cca. 5 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ciuperci pleurotus cca. 150 g,
  • Usturoi 2 căței,
  • Pesmet 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Cimbru 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Se spală și curăță pulpele, apoi li se desprinde pielea, în așa fel încât să rezulte un buzunăraș.
  • Ciupercile se toacă cât mai mărunt și se călesc împreună cu ceapa mărunțită în unt. Se asezonează de sare piper și usturoi.
  • După ce se ia de pe foc se adaugă pesmetul, se amestecă până ce se înglobează și se obține o pasta omogenă.
  • Cu această compoziție se umple fiecare buzunar al pulpei.
  • Pulpele se așează în vasul ceramic al aparatului de gătit slow, CrockPot, se presară boia de ardei dulce, cimbru, sare și piper, apoi se lasă la gătit pe modul HIGH cca. 60 de minute.
  • Apoi se adaugă vinul și se mai lasă la gătit încă 60 de minute, până ce se rumenesc.
  • Se servesc alături de orice garnitură: piure, cartofi natur, orez sau salată de sezon.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 5 times, 1 visits today)