Pana Cristina Iuliana- Retete

Pulpe de rață cu ceapă și ciuperci

panacris
Recipe by
cca. 80 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 50 min | Servings: 4 porții

INGREDIENTE:

  • Pulpe de rață 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • Ciuperci champignon cca. 500 g,
  • Vin roșu cca. 300 ml,
  • Sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  •  Mirodenii de ptr friptura de rață de la LIDL ½ linguriță ,
  • ½ legătură pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpele de rață se porționează, apoi se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte.

img_2682 img_2683

  • Pulpele se scot din tigaie în alt recipient, iar în tigaia principală  se adaugă  ceapa curățată și tăiată julien, ciupercile spălate și înjumătățite, ce se lasă la înăbușit cca.  5 minute acoperit.

img_2685

  • Apoi se adaugă carnea de rață, se asezonează de mirodenii se aromatizează cu vinul roșu și pătrunjelul, și se lasă la fiert, acoperit,  la foc mic cca. 40 minute.

img_2687

  • Se servește ca atare simplă, cu pâizne, garnitură de orez, paste sau cartofi 😉
  • img_2757 pulpa-de-rata-cu-ceapa-si-ciuperci
  • Spor și pofă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.