Pana Cristina Iuliana- Retete

Quesadilla cu pui, ardei și ceapa verde

  • Quesadilla este un sandwich de origine mexicană, din câte știu eu;)
  • Nu mai contează e tare bun și la îndemâna oricui, mai ales că poți folosi ingrediente, rămase stinghere prin frigider (resturi de friptură, legume și brânzeturi!)
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Foi de tortilla cca. 6 bucăți,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Condiment pentru pui Fuchs 1 lingură,
  • Cubulețe de bacon cca. 125 g,
  • Ardei gras 1 bucată cca. 200 g,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Mozzarella 100 g,
  • Sos de roșii sau ketchup cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de pui se taie bucățele, se pune într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, condimentele, se masează apoi se pun la prăjit într-o tigaie și se lasă la gătit până ce se pătrunde bine și rumenește.
  • În altă tigaie se pun la călit ardeii și ceapa verde curățată și mărunțită, până ce devine translucidă.
  • Apoi se adaugă și bucățelele de bacon și pui, se amestecă ușor și se lasă la gătit cca. 10 minute le foc mic.
  • Foaia de tortilla se pune la încălzit într-o tigaie non aderentă cu un strop de ulei de măsline, apoi pe jumătate din foaie se pun 2 -3 linguri de umplutură, mozzarella rasă și sos de roșii, apoi se îndoaie jumătatea liberă, se presară și se lasă la gătit ep fiecare parte cca. 3-4 minute.
  • Se servește imediat, fierbinte, ca atare sau cu adaos de sos/salată.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 383 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.