Pana Cristina Iuliana- Retete

Quiche cu carne de porc, verdețuri și ouă de bibilică

Avatar photo
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 12 portii
  • ”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia…”  Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație.
  • Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) Aaaaa și e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post!

 

INGREDIENTE:

  • Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Ardei roșu, galben, verde cca. 300 g,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Ceafă de porc prăjită cca. 2 bucăți,
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • Ouă de bibilică 5 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Sare de mare aromată mediteranean ( salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Pentru decor:

  • Mix de semințe ( susan, mac, in, floarea soarelui, dovleac, negrilică) cca. 2 linguri.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare.
  • Între timp ouăle se bat energic cu smântâna și brânza de vaci.
  • Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.
  • Se servește caldă, dar cel mai bine rece;)
  •  Spor și poftă bună!

 

(Visited 78 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.