• Pfff, și preparatul acesta mă bântuie de multă vreme! Am vizionat și un film dedicat preparării ramen-ulu! 😉 Noh, nu-s eu la acel nivel, dar vă asigur că am preparat și savurat o supică tare faină și gustoasă!
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

Pentru supă:

  • Pulpe de pui de țară 2 bucăți,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper mozaic boabe 1 linguriță,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac rădăcină 1 bucată,
  • Țelină rădăcină 1 bucată mica,
  • Gulie verde 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,

Pentru servit:

  • Fidea din orez cca. 250 g,
  • Legume chinezești cca. 500 g,
  • Ou 4 bucăți,
  • Pătrunjel verde 1 legătură.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.
  • După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.
  • Când clocotește se adaugă legumele chinezești congelate și fideaua din orez, se acoperă și se oprește focul.
  • Între timp se fierb ouăle, așa pe modulul, cleioase,) se curăță de coajă și se taie în sferturi.
  • Într-un bol de supă se pune carnea de pui, legume chinezești, pătrunjelul verde tocat și sferturile de ouă! 😉 Se servește imediat și neapărat fierbinte! 🙂
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 21 times, 1 visits today)