Pana Cristina Iuliana- Retete

Rasol alb de vițel cu ciuperci brune

  • Mai nou, am început să testez carnea de vită/vițel! Mereu am avut o reținere că e prea ațoasă, prea tare, cea mai bună, cea fiartă pentru salata de boeuf!
  • Ei și acum descopăr și altă față a cărnii de vită! Ușor, ușor! 😉 vă aduc și vouă rețete testate și savurate în familia Zmeilor!
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDENTE:

  • Rasol alb de vițel cca. 600 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Sos Rich hoisin 2 linguri,
  • Sos de soia 1 lingură,
  • Boabe de ienupăr 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper mozaic ras 1 linguriță,
  • Cimbru mărunțit 1 linguriță,
  • Ciuperci champignon brune congelate cca. 300 g,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Rasolul se feliază și se pune la prăjit, sigilat în unt încins într-o tigaie, gătindu-se pe fiecare parte cca. 3 minute.
  • Între timp se încălzește și vasul aparatului slow, CrockPot,, cca. 30 minute pe modul HIGH. Apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 2 ore
  • Feliile de rasol rumenite se pun în vasul încins, apoi se asezonează de sos Rich Hoisin, sos de soia, cimbru, sare, piper și vin și se lasă la gătit lent, acoperit.
  • Ciupercile congelate se pun la rumenit în sosul rămas de la bucățile de carne, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.
  • După ce s-au pregătit, ciupercile se adaugă peste bucățile de carne și se lasă la gătit până la finalizarea programului.
  • Rasolul se servește fierbinte împreună cu ciupercile, sosul și  garnitura preferată, în cazul nostru gnocchi, găluște din cartofi.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.