Pana Cristina Iuliana- Retete

Rasol de pui cu găluște imperiale

Avatar photo
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 4 porții
  •  ”Provocarea GastroArt” chiar m-a provocat. O provocare propusă de  http://www.bucataras.ro Această supă din 1913, văd că dăinuie și e foarte îndrăgită de toată bucătărimea 😉
  • Aveam de mult timp în planul de probat și preparat găluștele imperiale al Sidy, http://sidyskitchen.blogspot.com/2013/01/supa-imperiala-de-curcan.html 😉 și acum chiar s-au dovedit a fi foarte la înălțime 😉 Rasol/supă clară de pui/găină/curcan/vițel fac mai mereu, că așa am crescut, nu cu borșuri sau ciorbe acre.
  • P.S. Așa de ultima sută de metri, a ieșit o supă demențială, chiar și Zmeișorii au savurat-o în seara asta și m-au notat între 9 și 10 😀 :))
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE

Pentru  supă:

  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g,
  • Păstârnac 1 bucată mica,
  • Țelină ½ bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură.

Pentru găluște:

  • Ouă de găină 3 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g,
  • Piper boabe proaspăt  măcinat cca. 2 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul gătit, de fapt rasolul, se scoate din supă și se pune deoparte pentru alte preparate savuroase. Zarzavaturile curățate, spălate se lasă întregi, apoi se adaugă în zama de pui, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.
  • Între timp se preapară găluștele imperiale 😉 !
  • Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, cam micuță pentru familia Zmeilor 😀 J), tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)
  •  După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează.
  • Spor și poftă bună! 😉

 

(Visited 270 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.