Pana Cristina Iuliana- Retete

Risotto cu sparanghel și pere

  • Sincer, am tot văzut, chiar am și gustat, risotto simplu, mi-a plăcut așa, fin și cremos!
  • Acum i-a venit rândul, să-l prepar și în bucătăria mea.
  • Dar cum mă știți, nu prea îmi place simplu, vreau un pic mai mult! 😉
  • Sincer eu sunt mulțumită, vedem ce o să zică Zmeișorii! O să revin cu update! 😉

INGREDIENTE:

  • Orez pentru risotto cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată,
  • Sparanghel verde 2 bucăți,
  • Pătrunjel 2 fire,
  • Usturoi pudră 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb sec 150 ml,
  • Apă caldă 1000 ml,
  • Unt rece 1 lingură,
  • Parmesan cca. 50 g,
  • Pară verde 1 bucată mare.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.
  • Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.
  • Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă să dea un clocot puternic.
  • Apa caldă se toarnă puțin, câte puțin, până se înglobează, se asezonează cu sare, pudră de usturoi și pătrunjelul tocat, apoi se lasă la gătit cca. 20 minute, până ce se obține consistența dorită.
  • Para verde, se spală, se taie bucățele,doar îniante de se pune în risotto, pentru gătit, altfel se va oxida.
  • La finalul gătirii se adaugă untul rece, parmesan-ul ras și bucățele de pară, lăsându-se la gătit la foc mic cca. 10 minute până se topesc și înglobează ingredientele.
  • Risotto-ul se servește fierbinte,  în farfuria încălzită, simplu, ca atare sau alături de un preparat din carne/pește.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 52 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.