Ingrediente:
- Roșii cherry cca. 500 g,
- Usturoi 4 căței curatati,
- Frunze de busuioc,
- 4 borcane cu capac filetat,
- 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul).
MOD DE PREPARARE:
- Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.
- ATENȚIE!!!!!:
- NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.
- Se închid borcanele etanș.
- Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită 😉 Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.
- Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi 😉
- Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și success!
(Visited 76 times, 1 visits today)
Category: