Pana Cristina Iuliana- Retete

Ruladă aperitiv cu cremă de brânză

Un aperitiv pare-se mai complicat, dar după două trei încercări, îl preparați cu ochii închiși, fără a mai citi rețeta 😉 Cu ingredientele vă puteți juca și obține diferite culori șu umpluturi.

Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul roșu:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Făină albă de grâu 2 linguri,
  • Praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1 linguriță,
  • Sfeclă coaptă rasă cca. 2 linguri,
  • Sare iodată 2 g.

Pentru aluatul galben:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Smântână 1 lingură,
  • Făină albă de grâu 2 linguri,
  • Praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1 linguriță,
  • Cașcaval 2 linguri,
  • Sare iodată 2 g.

Pentru aluatul verde:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Făină albă de grâu 2 linguri,
  • Praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1 linguriță,
  • Piure de spanac 3 linguri,
  • Sare iodată 2 g.

Pentru umplutură:

  • Brânză de oaie cca. 200 g,
  • Mascarpone 250 g
  • Smântână 3 linguri,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Mărar proaspăt 3 fire,
  • Ardei kapia 1 bucată.

 

MOD DE PREPARARE:

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp.

În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului.

Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de ouă fermă.

În fiecare bol se adaugă, uleiul, făina și ingredientul ce va colora blatul. După ce s-au omogenizat ingredientele se adaugă albușul bătut în cantități egale, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Tava  se tapetează cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun în poș-uri diferite, dar mai simplu se pot pune cu lingura aluaturile colorate, în funcție de gustul dumneavoastră artistic 😉 alternând culorile 😉

Tava se trântește tava de masă, de câteva ori pentru a se uniformiza și scăpa de bulele de aer, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca 25-30 de minute.

După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece.

Între timp brânza de oaie, se rade pe răzătoarea mare, se amestecă cu brânza mascarpone, smântâna, ceapa verde și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.

Ardeiul kapia se curăță și taie cubulețe.

După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se presară cubulețele de ardei kapia, se rulează din nou, se pune în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi 😉

Spor și poftă bună!

                                            

   

 

(Visited 345 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.