Pana Cristina Iuliana- Retete

Rulada bicolora cu dulceata de visine

panacris
Recipe by
cca.50 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 12 portii

INGREDIENTE:

  • Ouă de găină 7 bucăți,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Esență de vanilie 1 fiolă,
  • Făină alba de grâu 7 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Pudră de roșcove SanoVita 4 linguri

Pentru umplutură:

 

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină.

Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat fluid.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament/copt se toarnă jumătate din compoziția de mai sus și se nivelează.

În jumătatea rămasă se adaugă pudra de roșcove și se amestecă până ce se înglobează, obținându-se un aluat omogen.

Aluatul de cacao se toarnă peste cel de ou, cu grijă și se uniformizează cu ajutorul unei spatule sau cuțit plat, pentu a se obține un blat cât mai uniform.

Apoi se introduce tava la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 10 minute la 200 grade, apoi cca. 25 min la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, aluatul se răstoarnă pe un șervet de bucătărie umezit, apoi se rulează ușor, împreună cu șervetul și se lasă la răcorit, așa rulat cca. 30 de minute.

După ce s-a răcit rulada, se desface ușor, se unge pe toată suprafața cu dulceața de vișine, apoi se rulează din nou și se lasă la rece minim 3 ore, cel mai bine până a doua zi.

La servire se pudrează cu zahăr praf sau pudră de roșcove.

Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.